Mirasçılık Belgesi

 


Miras bırakan bireylerin ölümlerinin ardından bazı işlemlerin varisler tarafından yapılması gerekmektedir. İşlemlerin hem yasal hem de sorunsuz olarak devam etmesi açısından mirasçılık belgesi (veraset ilamı) temin edilmesi atılması gerekli olan ilk adımlardan biri olarak tanımlanmaktadır. Bu sayede kişiler kendilerini mirasçı olarak tanımlayabilmektedir. Diğer türlü bankalar gibi resmî kurumlarda mirasçı olunduğunun sözlü olarak belirtilmesi bir işe yaramayacaktır. Konu hakkında bahsedilen adımların atılması ve diğer bilgilerin temin edilmesi için miras konusunda uzmanlaşmış bir avukattan destek alınması yeterli olacaktır.

Kamulaştırma Avukatı

Kamulaştırma avukatı ise gelişimini bu alanda gerçekleştirmiş olan avukatlardan oluşmaktadır. Hukuk literatüründe her suç için farklı mevzuatlar ve yasalar bulunmaktadır. Bir avukatın bahsedilen yasa ve mevzuatların tamamına hâkim olabilmesi ise imkanlar kapsamında değildir. Kamulaştırma davalarına bakan avukatların ayrı olmasının nedeni de bu şekilde açıklanmaktadır. Ancak kamulaştırma avukatları bu işlerin yanı sıra kamulaştırmasız olarak gerçekleştirilen el atmalara da bakmaktadır.

Normal şartlar altında kamulaştırma için belli aşamaların gerçekleştirilmesi lazımdır. Kamulaştırmasız el atma ise bu süreçlerin atlanarak doğrudan sonuca varılması olarak tanımlanmaktadır. Bahsedilen durum yüzünden mülk sahipleri sahip oldukları taşınmazları kullanamamaktadır. Zamanaşımı ya da itiraz süresi dolmadan bir avukata başvuranlar için ise durum bir anda değişim göstermek şansı bulundurmaktadır. Bu neden yüzünden avukatlardan destek alınabilmesi için beklemeden hareket etmek ciddi bir tavsiye olarak önerilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayrılık Acısı Sözleri

Takipçi Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?

Seksiyonel Kapı Nedir?