IP TV Nedir?

 


IP TV bilindiği üzere son dönemlerin en popüler teknoloji konularından bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. IP TV'yi tanımlamak oldukça basittir ve interaktif bir televizyon desek en kısa tanımı ne yapmış oluruz. Bu sistemde bir akışı internet üzerinden sağlanmaktadır. Ülkemizde IPTV tam olarak ne yazık ki gelişmemiştir. IP TV'nin kullanılabilmesi için öncelikle bu hizmeti sunan bir markaya üyelik gerçekleştirmeniz gerekmektedir. IP TV'nin aktif olarak ülkemizde kullanılabilmesi için internet altyapısını yeterli düzeyde olması gerekmektedir. Günümüzde kullanılan internet altyapısı IP TV için yetersizdir. Fiber optik kablolar ne kadar çok ülkemizde kullanılırsa bu altyapıda o kadar sağlıklı çalışacaktır.

IP TV üzerine yabancı büyük şirketler son yıllarda önemli yatırımlar yapmaktadır. Nitekim bu sektör önümüzdeki günlerde zıpla karşımda çıkacak bir sektör haline gelecektir.

Ülkemizde IP TV İle İlgili Gelişmeler Yaşanıyor

Ülkemizde iptv üzerine gelişmeler yaşanmıyor değildir. Zira Radyo Televizyon Üst Kurulu yaptığı açıklama ile ıptv diye izin vereceğini kamuoyu ile paylaşmıştır. IP TV ile ilgili bir diğer önemli gelişme ise, bazı TV kanallarının bu sisteme geçme kararıdır. İp tv üzerinden yapılan yayınlar yine RTÜK denetiminde olacaktır. Bu yayınlarda uygunsuz olan her şey yine normal TV yayınlarında olduğu gibi, gerekli cezayı alacaktır. Son zamanlarda IP TV’nin yasallığı ciddi şekilde tartışılmakta ve bu konuda cezaların geleceği söylenmektedir. Oysaki bu sistem yasal bir sitemdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayrılık Acısı Sözleri

Takipçi Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?

Seksiyonel Kapı Nedir?