Öğrenci Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

 


Öğrenciler eğitim alırken maddi olarak desteğe ihtiyaç duyarlar. Bunun üzerine de eğitim kredisinden faydalanırlar. Eğitimini tamamlayan öğrencilerin 2 yıl sonra ise aldıkları bu krediyi geri ödemeleri beklenir. O zamanda ilk olarak öğrenci borç sorgulama işlemini yapmaları gerekir. Bu sorgulama işlemi e-devlet üzerinden kolayca yapılabilir.

İcra Süreci Nasıl İlerler?

Borçlu kişinin her hangi bir sebepten dolayı borcunu ödememesi halinde başlayan resmi sürece icra takibi denir. Böylece ödenmesi gereken borç devlet eliyle tahsil edilir. Bir vatandaş hakkında böyle bir süreç başlamışsa, e-devlet üzerinden icra dosya takibi yapabilir. Bu şekilde de sürecin nasıl ilerlediği hakkında bilgi sahibi olunur.

Bu icra sürecine dair merak edilen en önemli soru ise icra faizi nasıl hesaplanır? Sorusudur. Alacaklı, parasını zamanında tahsil edememiştir. Başlattığı hukuki süreç kapsamında da alamadığı paraları faiziyle beraber isteme hakkını elde etmiş olur. Geriye dönük hesaplama yapılırken de o yılların faiz oranları dikkate alınır.

İcra Borcu Ödeme

Borçlu kişi hakkında yasal işlem başlatıldıktan sonra bir sürecinde içine girişmiş olur. Kişi icra borcu ödeme noktasında belirlenen kriterlere göre ödeme planını yapabilir.  Kredi kartıyla, nakit veya taksitli şekilde ödeme yapılabilir. Borçlu kişi süreç içerisinde borcunu ödemiyorsa mallarına el konulur. Bu mallar icra ilanları ile satışa çıkarılır. Tabi ki alıcılar tarafından değerin biraz daha altında satın alınır. Elde edilen kazanç ise borçlunun ödemesi gereken miktardan düşülür.

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayrılık Acısı Sözleri

Takipçi Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?

Seksiyonel Kapı Nedir?