Demans Hastalığında Erken Teşhis

 


 

Demans yani halk arasında bilinen adıyla demans önemli sağlık sorunlarından bir tanesidir. Demansı olan hasta yalnız kendisine değil aynı zamanda bakıcısına da zorluk yaşatacaktır. Bu nedenle demanslı bir hastaya nasıl bakılması, nasıl hareket edilmesi gerektiğini iyi bilmek gerekir. Demans beyinde meydana gelen nörolojik bir sorun olmasının yanı sıra genelde yaşla birlikte ortaya çıkan bir problemdir. Bu problemin üstesinden gelebilmek mümkün olmasa da hastalığın seyrinin yavaşlatılmasını sağlamakta önemlidir. Erken dönemde tespit edilerek tedavi sürecinin başlatılması hasta ve bakıcı konforunu artıracaktır.

 

Evde Fizyoterapi Nedir?

 

Demans ya da benzer birçok hastalık konusunda günümüzde evde tedavi imkanı bulunmaktadır. Özellikle fizik tedavi gerektiren bir süreç söz konusu olduğunda evde fizyoterapi gerekli fizik desteğini sağlayacaktır. Fizik tedavi süreci nörolojik rahatsızlıklarda çok önemlidir. Örneğin yatağa bağımlı kalmış bir hastanın tedavisinde ilerleme sağlanabilmesi için mutlaka uzman bir fizyoterapistin görmesi ve tedavi sürecinin nasıl olması gerektiğini değerlendirmesi gerekir.

 

Fizik tedavi sürecinde zaman hastanın genel sağlık durumuyla yakından alakalıdır. Bazı hastalarda daha kısa sürerken bazen de ömür boyu devam etmek zorunda olabilir. Özellikle kronikleşmiş bir hastalık varsa fizik tedavi sayesinde daha fazla meydana gelebilecek sorunlarda engellenmiş ya da yavaşlatılmış olur.

 

Evde fizik tedavi gereken durumun yaşanması halinde uzman merkezlerle görüşerek bu durumun değerlendirilmesi ve nasıl bir yol izlenmesi gerektiğinin tespit edilmesi gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayrılık Acısı Sözleri

Takipçi Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?

Seksiyonel Kapı Nedir?