Revizyon Tüp Mide Ameliyatı

 


Çağımızın en büyük sorunu olarak ilk sırada obezite gelmektedir. Doğrudan ve dolaylı olarak ekonomimize çok ciddi etkileri olan obezite ile mücadele etmek için farklı yöntemler tercih edilir. Özellikle tüp mide ameliyatı bu yöntemler arasında ilk sırada yer alır. Çünkü tüp mide ameliyatından destek alarak hızlı bir şekilde kilo vermek mümkün olmaktadır. Neredeyse her sekiz operasyondan 7’si başarı ile sonuçlanır.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Midenin bir kısmının alınarak, hacmen küçülmesini sağlamak ve tokluk hissinin daha yoğun bir şekilde hissedilmesini sağlamak amacıyla yapılan bir ameliyattır. Çoğunlukla yüksek başarı oranına sahip olsa da bazı durumlarda başarılı olamadığı da gözlenir. Böyle bir sorunla karşılaşılması durumunda ise revizyon tüp mide ameliyatı ön plana çıkar. Peki ama tam olarak nedir?

Bu tekrar operasyon yapılmasına hasta ile doktorun birlikte karar vermesi gerekmektedir. Halk arasında obezite ameliyatı olarak da bilinen tüp mide ameliyatı konusunda, hastanın nasıl bir diyet listesini takip ettiğine de dikkat edilmesi önemlidir.

Sadece tüp mide ameliyatı için değil, şeker hastalığı ve mide rahatsızlığı ile alakalı hemen hemen her uygulamada revizyon cerrahisi uygulanabilmektedir.

Şurası unutulmamalıdır ki, revizyon uygulaması ilk müdahale de olduğu kadar zordur. Halk arasında ikinci ameliyat daha zor ve daha ağrılı geçer tarzı bir anlayış bulunmaktadır ki, bu durumun gerçeği yansıtmadığının bilinmesi gerekmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayrılık Acısı Sözleri

Takipçi Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?

Seksiyonel Kapı Nedir?