Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

 


Tamamlayıcı sağlık sigortası ile birlikte SGK desteğini almış olan kişiler için özel hastanelerde aldığı tedavidir. Burada hem ayakta hem de yatarak işlemin gerçekleştirilmesi mümkündür. Sağlık sigortasının sunduğu fırsattan faydalanma şansı olabiliyor. Burada yer alan özel sağlık sigortanın üzerine katılım payı eklenmez. Çünkü burada hastanın SGK desteği almasıyla birlikte prim tutarı olabileceğinden dolayı özel sağlık sigortasında aynı zamanda fiyatlar uygundur.

Sağlık Sigortasını Kapsayan Durumlar?

Burada iki farklı sigorta grubu yer alıyor. Kurumsal grup ile bireysel grup sigortası şeklinde ele alınır. İkisinin arasında çok fazla bir fark olduğunu söyleyemeyiz. Kişinin çalıştığı mevcut yerin sağladığı imkânlar vardır. İş yerinin çalışan için teminatını sağladığı grup sağlık sigortası şeklinde ele alınır. Hasta ister yatarak ister ayakta tedavisini gerçekleştirebilir. Aynı zamanda acil durumlarda, göz, diş, diyetisyenlik ve psikolojik yardımların sağlanabilmesi için ek olarak teminatın eklenebilmesi mümkün hale geliyor. 0-64 yaş aralığındaki bireyler için geçerlidir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hesaplama

Sağlık sigortası güvencesine sahip olan kişileri hizmet tutarı almış oldukları sağlık hizmetine göre farklılık gösterir. Sağlanan teminat türüne göre fiyatlarda farklılık görülür. Yatarak, yatarak+ayakta, yatarak+ayakta+ doğum şeklinde teminat mevcuttur. Bunun yanı sıra tedavi kapsamıyla yıllık tedavi tutarı şeklinde ele alınarak hesaplama yapılır. 2400-3300 TL arasında fiyatlarında oynama olabiliyor. Bu yüzden sigorta şirketine başvurup sağlık sigortası işlemini gerçekleştirince burada kişi bilgileri alınır. Daha sonrasında tamamlayıcı sağlık sigortası hesaplama işlemi yapılarak kişiye poliçe hazırlanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayrılık Acısı Sözleri

Takipçi Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?

Seksiyonel Kapı Nedir?